Overwinning in openingswedstrijd tegen VV Maarssen

Roy Langelaar (kopbal)

3e klasse C

22 september 2018 14:30

Onbekend

NiTA is het seizoen 2018/2019 uitstekend van start gegaan met een mooie overwinning op gemeentegenoot VV Maarssen. Op voorhand was Maarssen dik favoriet, de Maarssenaren hebben voor dit seizoen een selectie samengesteld, met onder andere oud profs, wat voor een doorsnee 3e klasser onhaalbaar is. Maarssen liet duidelijk merken dat voor hun maar 1 ding telt en dat is een kampioenschap en promotie naar de 2e klasse. Om dat te bewerkstelligen moet er eerst nog wel 26 wedstrijden worden afgewerkt.

Maarssen begon de wedstrijd met druk naar voren wat uiteindelijk leidde tot een strafschop, gegeven door de prima leidende scheidsrechter Dorrestijn. Dit buitenkansje werd verzilverd en Maarssen kwam op een 0-1 voorsprong. Toen was het de beurt aan NiTA om iets terug te doen in de wedstrijd. Een vrije trap een paar minuten na de 0-1 werd door de doelman slecht verwerkt en daar stond Rick de Lange om de bal in het net te schieten: 1-1

Het verloop van de eerste helft ging lekker heen en weer en het was een leuke wedstrijd om te bekijken. Toen NiTA vlak voor rust een corner kreeg was het wederom Rick de Lange die er het snelste bij was en wist de 2-1 hard achter de keeper te schieten. Door deze goal ging NiTA met een 2-1 voorsprong aan de thee.

Vlak na rust was er opnieuw een vrije trap voor NiTA. De bal was tergend lang onderweg en viel op het hoofd van Roy die de bal in de hoek kopte en NiTA op een 3-1 voorsprong bracht. Uiteraard was de wedstrijd nog niet gespeeld, want voor Maarssen hoeft de bal maar één keer goed te vallen en ze zitten weer in de wedstrijd.  Maar Maarssen kwam er helemaal niet meer aan te pas. NiTA was heer en meester in de verdediging en de 4-1 hing eigenlijk meer in de lucht dan een 3-2. Strijdend voor iedere bal en meter wist NiTA zonder problemen de 3-1 overwinning over de streep te trekken. Een fantastische overwinning voor NiTA om de competitie mee te beginnen, hopelijk volgende week een goed vervolg uit tegen Buitenboys in Almere.