74'

2e klasse/3e klasse 2) Wedstrijd D 2B/3C+D

1 juni 2019 14:30

Onbekend

Op een zonnig Nitanello mocht NiTA afgelopen zaterdag aantreden tegen D.O.S.C. Het duurde even voor de bal er in wilde, maar op de uiteindelijke 2-0 overwinning viel niets af te dingen!

Als scheidsrechter Raven zaterdagmiddag voor het eerst op zijn fluitje blaast, weten beide ploegen wat er op het spel staat. Winst betekent plaatsing voor de volgende ronde, bij verlies is het direct einde verhaal. De eerste mogelijkheid komt op naam van Sven van Houten, maar zijn schot mist de kracht om de keeper van D.O.S.C. te verschalken. Aan de andere kant is het daarna schrikken voor NiTA als een speler van D.O.S.C. aan de linkerkant doorbreekt. Gelukkig voor NiTA besluit hij zelf te schieten in plaats van de bal af te leggen. De hoek van waaruit hij moet schieten is een lastige, de bal belandt in het zijnet.

Het volgende moment waarbij het publiek op veert is het moment waarop Sabir Khodabaks weg gestuurd wordt en in aanraking komt met de keeper van D.O.S.C. Van verschillende kanten wordt aan een penalty gedacht, maar het arbitrale trio gaat hier niet in mee.

Een terugspeelbal van D.O.S.C. via de borst lijkt iets tekort, maar Stef Hoogveldt kan er net niet tussen komen. Een kopbal van Jeroen Langelaar verdwijnt naast het doel. Aan de andere kant probeert een speler van D.O.S.C. Stan de Wit die even zijn doel uit is van grote afstand te passeren. Het schot levert een ingooi voor NiTA op. Kort daarna wordt D.O.S.C. serieus gevaarlijk. Stan de Wit kan de doelpoging nog net toucheren en voorkomt hiermee een zeker doelpunt. Vlak voor de drinkpauze zijn er nog twee gevaarlijke momenten voor het doel van D.O.S.C. Eerst is het Stef Hoogveldt die een prachtige solo vanaf de middenlijn net niet weet te verzilveren met een doelpunt en daarna schiet Sven van Houten een bal op de paal.

Het tweede deel van de eerste helft is voor NiTA. Tot doelpunten komt het echter nog niet. De laatste pass komt net niet goed aan of de uitstekende keeper van D.O.S.C. is een sta in de weg. De ruststand is dan ook 0-0.

Je kunt wel het betere van het spel hebben, maar je moet het wel uitdrukken in doelpunten. NITA lijkt dat snel te gaan doen in de tweede helft. Een mooie combinatie van Jeroen Langelaar, Stef Hoogveldt en Sven van Houten lijkt een doelpunt op te leveren, maar de bal gaat net naast. Niet lang daarna begaat de keeper van D.O.S.C. een zeldzaam foutje. Hij tast mis bij een corner, helaas weten de Nitanen die in de buurt zijn niet te profiteren.

Jorrit Verkerk mag het uit een vrije trap proberen. Ook nu heeft de keeper van D.O.S.C. een knappe redding in huis. D.O.S.C. weet in deze fase maar sporadisch op de helft van NiTA te komen. Eén keer lijkt er een gevaarlijke situatie voor NiTA te ontstaan, maar Stan de Wit keept attent en is op tijd uit zijn doel om de bal te onderscheppen.

Denny Berkouwer is de volgende die namens NiTA het doel van D.O.S.C. onder vuur neemt. Zijn kopbal passeert de keeper, maar wordt door een verdediger van de lijn gehaald. Daarna wordt een schot van Jeroen Langelaar gepakt door de keeper van D.O.S.C. en scheert een kopbal van Rick de Lange net langs de paal.

Het publiek moet wachten tot de 65e minuut, dan weet NiTA de ban te breken. Het is Jeroen Langelaar die een voorzet van Sven van Houten tegen de touwen krijgt! NiTA leidt met 1-0!

D.O.S.C. moet nu komen, maar weet het doel van Stan de Wit niet serieus te bereiken. Het gevaarlijkste wapenfeit is een volley van een meter of 25, de bal verdwijnt ruim naast het doel.

Tien minuten later gooit Job van Rijn de wedstrijd op slot. Hij kopt een corner van Lars van der Post snoeihard binnen. Langs de lijn wordt er nog even gesproken over de wedstrijden tegen AH ‘78 en Desto, waarin NiTA het zichzelf bij een mooie voorsprong nog lastig wist te maken. Het zal toch niet dat… Er is vanmiddag geen sprake van! NiTA houdt de concentratie vast en speelt de wedstrijd rustig uit.

Door de 2-0 winst plaatst NiTA zich voor de tweede ronde van de nacompetitie. Daarin speelt het volgende week zaterdag tegen TOV. De ploeg uit Baarn was in de eerste ronde met 2-0 te sterk voor FC Hilversum. De aftrap is om 14.30u en support is welkom!