90'

2e klasse/3e klasse 2e klasse B – 3e klasse C en D

8 juni 2019 14:30

Onbekend

In een wedstrijd die geen minuut verveelde trok NiTA tegen TOV aan het langste eind, NiTA won met 2-1. De ploeg uit Baarn degradeerde door dit resultaat naar de 3e klasse, NiTA mag zich opmaken voor de finale tegen VVZ ‘49.

Waar er vorige week onder een stralende zon gevoetbald werd, was het nu de wind die over het veld woei. Lange ballen zijn dan vaak geen goede keus, het moest vandaag voetballend gebeuren. In de eerste helft is het NiTA dat hier het best in slaagt. Het eerste gevaarlijke moment voor het doel van TOV noteren we als Rick de Lange de bal uit een corner van Jorrit Verkerk, via Mike Fokker op zijn hoofd krijgt. Zijn kopbal mist echter kracht om de keeper van TOV te kunnen verrassen. Kort daarna komt Jorrit Verkerk net een teentje tekort om de bal het doel binnen te kunnen glijden en even later heeft de keeper van TOV een knappe redding in huis op het schot van diezelfde Jorrit Verkerk.

Na een kwartier noteren we het eerste wapenfeit van TOV. Een knap schot uit de draai gaat rakelings langs het doel van Stan de Wit. Even later mag een van de spitsen alleen op Stan de Wit af. Stan wint het duel en de speler van TOV blijkt ook nog eens buitenspel te staan. Aan de andere kant kopt Stef Hoogveldt een bal op de paal, ook hier echter zou het doelpunt niet doorgegaan zijn. De goed leidende scheidsrechter Van der Vaart heeft een duwfout geconstateerd. Vlak voor rust zijn er nog twee momenten waarop het doelpunt voor NiTA bijna valt. Eerst raakt Nino Raaff de lat, daarna schiet een corner langs alles en iedereen heen voor het doel langs. Ruststand 0-0.

Na rust gaat NiTA vol goede moed verder waar het in de eerste helft al mee bezig was. De bal mag het werk doen en al snel krijgt Lars van der Post een grote kans, hij tikt de bal net naast het doel. Niet lang daarna valt het doelpunt wat al een tijdje in de lucht hangt. De assist is van Stef Hoogveldt, Jorrit Verkerk krijgt het doelpunt op zijn naam.

De 1-0 voorsprong voor NiTA blijkt een wake-up call voor TOV te zijn. Het komt beter in de wedstrijd en komt een paar keer gevaarlijk dichtbij de gelijkmaker. Stan de Wit redt NiTA twee keer op knappe wijze en een vrije schietkans verdwijnt hoog over het doel.

Het is een sportieve wedstrijd, maar met nog zo’n 25 minuten te spelen trapt een speler van TOV na. Scheidsrechter en assistent zien het beiden gebeuren en de rode kaart die getoond wordt is het gevolg. TOV zal het restant van de wedstrijd met een man minder moeten spelen. Net als de 1-0 voorsprong voor NiTA, lijkt ook de ondertal situatie TOV nieuwe energie te geven. Als snel na de rode kaart komt de 1-1 op het scorebord en zijn er een paar hachelijke momenten voor het doel van Stan de Wit. Hij houdt NiTA in deze fase echter op de been en krijgt daarbij 1x hulp van het houtwerk.

De laatste tien minuten van de wedstrijd krijgt NiTA weer de overhand. Toch duurt het tot de 90e minuut voordat de 2-1 voorsprong op het bord komt. Stef Hoogveldt brengt de bal voor en de net ingevallen Job van Rijn schiet de bal achter de verbouwereerde keeper van TOV.

In de resterende minuten gebeurt er weinig opwindends meer en zo plaatst NiTA zich voor de finale van de nacompetitie. In de finale mag NiTA het opnemen tegen VVZ ‘49. De ploeg uit Soest eindigde in 3D als tweede, achter kampioen CDW. Het versloeg in de nacompetitie achtereenvolgens OSM ‘75 en Jonathan. Een mooie finale, de nummers twee van 3C en 3D mogen samen gaan uitmaken wie er volgend jaar in de 2e klasse te bewonderen is. De wedstrijd zal gespeeld worden op het complex van sv Loosdrecht, aanvang 14.30!