18'

2e klasse/3e klasse 2e klasse B – 3e klasse C en D

15 juni 2019 14:30

Onbekend

Een droomstart, een hele sterke eerste helft, een spannende slotfase en promotie naar de 2e klasse; de samenvatting van een mooie middag in Loosdrecht!

NiTA mocht afgelopen zaterdag aantreden op Sportpark Hallinckveld, waar SV Loosdrecht een uitstekende gastheer was. Na DOSC (2-0) en TOV (2-1) verslagen te hebben, mocht NiTA het in de finale opnemen tegen VVZ ‘49. De ploeg uit Soest had op een haar na het kampioenschap in 3D gemist en had de finale van de nacompetitie bereikt door OSM ‘75 (4-2) en Jonathan (1-0) te verslaan.

Op papier een finalewaardig duel, waarbij de nummers twee van 3C en 3D uit mochten gaan maken wie er volgend seizoen in de 2e klasse te bewonderen zou zijn. Van spanning was in de eerste helft echter geen sprake. NiTA was heer en meester op het veld en VVZ ‘49 leek niet met de druk om te kunnen gaan. NiTA liet veelal de bal het werk doen en snoepte op allerlei plekken van het veld de bal eenvoudig van VVZ ‘49 af. Dat het bij rust 2-0 stond was een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

De 2-0 voorsprong komt al vroeg in de wedstrijd tot stand. Binnen twee minuten weet Mike Fokker het net al te vinden. Hij zet zijn voet tegen een cornerbal aan en laat de keeper van VVZ ‘49 kansloos. Een kwartier later is het Stef Hoogveldt die de keeper van VVZ ‘49 het nakijken geeft. Hij kopt een cornerbal snoeihard binnen. In het vervolg van de eerste helft krijgt NiTA de kansen om het duel definitief (alhoewel, wanneer is het definitief…) te beslissen. Jeroen Langelaar komt net een teentje tekort om een voorzet van Dennis van Ekris af te ronden en een schot van Stef Hoogveldt wordt net gepakt door de keeper die eigenlijk iets te ver voor zijn doel staat. De volgende opwindende actie komt van Sven van Houten. Hij breekt door de verdediging heen en heeft vrij baan richting het doel van VVZ ‘49. Alleen een overtreding kan hem stoppen. De scheidsrechter van dienst oordeelt dat er nog andere spelers van VVZ ‘49 in de buurt zijn en daarom komt de verdediger van VVZ ‘49 er vanaf met een gele kaart. Nino Raaff krijgt vervolgens een goede kans om de 3-0 op het bord te krijgen. Hij snijdt door de verdediging van VVZ ‘49 heen, maar zijn bal op doel mist uiteindelijk de kracht om de keeper te verschalken. Ook Rick de Lange krijgt net voor rust de bal er niet in. Sven van Houten brengt de bal hard en laag voor, Rick kan de bal net niet bereiken. VVZ ‘49 komt in de eerste helft één keer gevaarlijk voor het doel van Stan de Wit. Het krijgt een vrije bal net buiten de 16 meter. De vrije bal verdwijnt een centimeter of 20 over het doel van NiTA.

In de rust zijn er aan NiTA zijde vrolijke gezichten langs de lijn. Supporters van VVZ ‘49 delen al felicitaties uit, maar de wedstrijd is nog niet gespeeld. Iedereen weet dat een goal voor VVZ ‘49 de wedstrijd weer op zijn kop kan zetten.

Het eerste kwartier van de tweede helft gaat NiTA vrolijk verder waar het is gebleven. Een mooie combinatie wordt net niet afgerond door Jeroen Langelaar. De keeper van VVZ ‘49 heeft een knappe redding in huis. Een schot van Sven van Houten verdwijnt naast het doel. VVZ ‘49 gaat wat opportunistischer voetballen. Het lijkt zich te beseffen dat er misschien nog wel iets te halen valt. Het eerste serieuze wapenfeit van VVZ ‘49 is een aardig schot uit de draai, maar Stan de Wit is in staat om de bal rustig op te vangen. Datzelfde kan hij even later doen bij een slap kopballetje. Even later schiet een voorzet van VVZ ‘49 langs alles en iedereen heen. Aan de andere kant kopt Rick de Lange een bal uit een corner over.

De krachten lijken een beetje weg te vloeien bij NiTA en VVZ ‘49 ruikt dat er misschien nog een ommekeer in zit. De aanvoerder van VVZ ‘49 probeert Stan de Wit in de korte hoek te verrassen, maar Stan staat er niet voor niets! Vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd mag diezelfde aanvoerder alleen op Stan de Wit af. De bal afleggen is een optie, maar de aanvoerder besluit het zelf te doen. Stan de Wit komt als winnaar uit de bus en voorkomt zo de aansluitingstreffer! Die aansluitingstreffer komt er in de 90e minuut echter alsnog. Als Sven van Houten er dan ook nog af moet met zijn 2e gele kaart, wordt het toch nog even billen knijpen in de zeven minuten blessuretijd die nog volgen. VVZ ‘49 krijgt nog wat corners en in de laatste seconde van de wedstrijd kopt de meegekomen keeper van VVZ ‘49 de bal rakelings naast! Dan vindt de scheidsrechter het genoeg en promoveert NiTA naar de 2e klasse!

Het feest op het veld barst los, de champagne vloeit rijkelijk. Door een haag van uitgelaten supporters verlaten de spelers het veld. Ook in de kleedkamer is er ruimte voor feest, toch is daar ook een moment van rust. Leon Nieuwhoff neemt het woord. Hij kijkt terug op een mooi, maar ook bewogen seizoen. Een seizoen met promotie als absoluut hoogtepunt, het overlijden van Jessie als absoluut dieptepunt. Het favoriete drankje van Jessie staat klaar, de saamhorigheid is groot als het drankje genuttigd wordt.

Dan terug naar Nieuwer Ter Aa. De bus maakt een pitstop in Breukelen, waar op de Kerkbrink ook de promotie even gevierd wordt. In het Draaipunt in Nieuwer Ter Aa barst het feest los. Spelers en staf worden toegejuicht. Onder luid applaus wordt de beker binnengebracht door Lindo en Jens en het bleef nog lang onrustig op Nitanello….

SV Loosdrecht, bedankt voor de gastvrije ontvangst! Sponsoren, supporters bedankt voor jullie bijdrage en aanwezigheid dit seizoen. We zien jullie graag volgend seizoen weer terug!