Nita 3 na 2 wedstrijden nog steeds op titelkoers! - o.s.v. NiTA

Nita 3 na 2 wedstrijden nog steeds op titelkoers!

Nita 3 na 2 wedstrijden nog steeds op titelkoers!

Nita 3

4 - 2

CSW 5

Competitie

5e klasse 13

Datum

1 oktober 2022 12:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Nita
Doude van Troostwijkstr 2 A
3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

Laten we beginnen met het item wat het hele dorp al de gehele week in zijn greep heeft gehouden. De strijd om de aanvoerdersband is een nieuwe fase in gegaan. De strijd tussen de 2 grootste families is aan! Hoofd boetepot CP schijnt zelfs de klok op het scorebord te hebben verzet zodat Calvin De Nieuwe Naald Bassey kon worden genoteerd als te laat aanwezig. Pussy jr was reeds koploper in het boetepot klassement maar het schijnt dat hij inmiddels reeds zijn eigen ticket naar Ibiza kan betalen. En dat na 2 competitie wedstrijden… De Bergers gaan zo ver dat ze de partner van een sinds mei 2022 getrouwd achternichtje ineens tot hun familie rekenen. Hiermee is de strijd in aantallen gelijk: 3 Langelaars tegenover 2 + 1 Bergers. Je zou daarmee kunnen zeggen dat de aanvoerdersband momenteel om de arm zit van de juiste familie. Nu nog het juiste familielid, maar het begin is er. De gehele familie van beide families stond langs de lijn om Nita 3 aan te moedigen. Maar goed dat Badr Porno Paulus Hari en John Paddo vd Heuvel aanwezig waren om de families uit elkaar te kunnen houden.

De week verliep overigens geheel volgens Kelderklasse processen. Op zondag 15 man. Op maandagochtend een afmelding = 14. Op maandagavond een stervende zwanen schreeuw van Miroslav Helm Klose = 13. Op woensdag een pijnlijke elleboog = 12. Laten we het er op houden dat het goed is dat we rond de lunch speelden want als we in de namiddag zouden moeten aantreden zouden we wellicht op 9 man uit zijn gekomen… Overigens was iedereen zeer positief verrast over de inbreng van de coachende Helm vandaag! Zal hij dan toch iets van zijn vader hebben geleerd!?

De wedstrijd begon voor keeper David Chubby de Gea wat later, hij was namelijk zijn handschoenen thuis vergeten. Achteraf hadden deze prima thuis kunnen blijven, hij heeft de hele wedstrijd bijna geen bal klem hoeven te pakken… Wanneer we dan naar de wedstrijd kijken had Nita de eerste helft het betere van het spel. Enkele dreigende momenten voor het doel van CSW zonder te kunnen scoren. Een spaarzame aanval van CSW werd bij de eerste paal ongelukkig maar op technisch gezien op fantastische wijze verlengd door Alje Mighty Mike Schut waardoor CSW volledig tegen de verhoudingen in op een 0-1 voorsprong kwam. Keeper Chubby stond kansloos aan de grond genageld. “ik heb spijt dat ik mijn handschoenen ben geen halen, voor deze technisch kopbal had ik graag met blote handen staan applaudisseren” zou Chubby zijn maatje hebben gezegd. 0-1 was tevens de ruststand.

In de kleedkamer ging het weer als vanouds: na vorige week de figuurlijke deksel op de neus te hebben gekregen hield de natuurlijke aanvoerder zijn mond waarop Louis CP van Gaal van wal stak. “Van achteruit graag meer risicovolle ballen zodat het publiek wat meer goals gaat zien vanmiddag” zouden zijn woorden zijn. Coach Helm moest nadat hij weer was bijgekomen (onduidelijk is of dit van de wandeling naar de kleedkamer was of voornoemde tekst) daadkrachtig ingrijpen en posteerde CP direct naast hem in de dug-out.

In de tweede helft ging Nita door waar het gebleven was. Beter voetballen dan CSW maar aan de hand van Man of the Match van vorige week Baldanseres Anthony en Dusan Hof Tadic werd Nita wel doelgericht daadkrachtig. Een bizarre overtreding van de linksback van CSW op Baldanseres leidde volkomen terecht tot 2 gele kaarten bij CSW en dus mocht Nita 10 minuten tegen 9 man voetballen. Het exacte verloop van de rest van de wedstrijd verliep in een waas maar laten we het er op houden dat er aan het eind 4-2 voor Nita op het scorebord stond. Volkomen terecht een overwinning voor de strijdende mannen van coach Alfred Helm Schreuder. Goals waren afkomstig van Hof Danilo en Bas Binkie Dost (3x). En Baldanseres oogde wederom scherp en hielp Nita voor de 2e week op rij over het ogenschijnlijk dode punt heen.

Na de wedstrijd in de kleedkamer begon het er op te lijken dat onze nieuwe teamgenoot naast zijn voetbalschoenen begint te lopen. Spits Binkie die net komt kijken, nog nooit op een training is gesignaleerd dit seizoen en op dat moment nog letterlijk nat achter de oren was begon naar verluid tegen zijn teamgenoten. “En jullie moeten meer in mijn dienst spelen, ik ben hier samen met mijn neefjes de ster!” zou hij hebben gezegd. De gehele kleedkamer stond perplex maar Binkie ging gewoon door: “ik ben hier de man die 2x een hattrick scoort, dat zouden er veel meer moeten zijn. Alleen Ryan Stofzuiger Gravenberg en Steven CP Berghuis begrijpen mijn looplijnen. Binnen 2 weken ben ik al de ster van het team en training heb ik niet meer nodig. Laat staan het doordekken en instappen van de laatste man in de tweede helft, afgrijselijk om te zien” aldus de topscorer van Nita 3. De voetbalwetten zeggen dat wie scoort en wint heeft gelijk dus de betrokkene knikten maar instemmend. Benieuwd wat de Technische Staf met dit gemankeerde vedette gedrag gaat doen. Achteraf praten is makkelijk, als je echt goed bent heb je een (figuurlijke) aanvoerdersband en geef je het op het juiste moment in de wedstrijd aan wat er (had) moet(en) gebeuren zoals ‘wij’ Bergers dat doen. Denk daarbij ook even terug aan het moment vorige week, de korte motivatie speech na de eerste goal bij Maarssen waardoor onze topscorer kort daarna nog 2x doeltreffend was. Dat is het goede voorbeeld geven.

Man of the Match was alleskunner Gio Wuppie Bronkhorst. De man die zichzelf het liefst 168 uur per week wegcijfert voor zijn teamgenoten schakelde als interim linksback zijn man een uur lang uit. Om daarna met lege longen maar veel praatjes plaats te nemen naast Helm in de dug-out. Hard gewerkt Wup, nog even doortrainen en wellicht binnenkort 90 minuten vlammen! (In dienst van Roy als het aan hem schijnt te liggen).

Terugkomend op de familie strijd om de aanvoerdersband kan een stilte soms voor rustiger vaarwater zorgen. Het lijkt mij daarom verstandig om een media boycot van een week in te lasten zodat de gemoederen hopelijk kunnen bedaren. Wellicht dat Adje Interim van de gelegenheid gebruik maakt om een wedstrijdverslag te schrijven en zijn eenzijdige kant van het verhaal te belichten. Gelooft u in ieder geval niet alles wat hij schrijft, pas hoor en wederhoor toe alvorens conclusies te trekken.

Deuk

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!