Ongeslagen NiTA 3 dendert door! - o.s.v. NiTA

Ongeslagen NiTA 3 dendert door!

Ongeslagen NiTA 3 dendert door!

Victoria 4

1 - 4

Nita 3

Roy Langelaar (kopbal)
Roy Langelaar (intikker)
Roy Langelaar (kopbal)

Competitie

5e klasse 13

Datum

29 oktober 2022 15:15

Scheidsrechter

M.A.S. de Rooij

Accommodatie

Sportpark Loosdrecht
't Jagerspaadje 26
1231KJ
LOOSDRECHT
tel. 00-00000000

Nita 3 mocht het opnemen tegen Victoria 4 in een uitwedstrijd. Eerst stond de wedstrijd gepland op 16:30, gelukkig wist onze wedstrijdsecretaris hier nog een stokje voor te steken en werd de tijd vastgesteld op 15:15. Dit betekende dat je nog wat aan je zaterdag had en de biertijd niet onnodig werd ingekort. Op de club aangekomen om te verzamelen met het heerlijke zonnige weer van die dag. Jay had een gezellige vrijdag avond gehad en toen hij wakker werd zag hij 29 oktober op z’n telefoon staan. Besloot een dikke coltrui aan te trekken met een zwarte winterjas. Voor degene die Jay kennen weet je dat hij wat rood aanloopt van de inspanning in een wedstrijd, alleen had hij dit nu al met verzamelen. Opmerkelijk was ook dat Cees L en Frank W te laat kwamen aanlopen, ze hadden waarschijnlijk een onderonsje gehad.

In Loosdrecht aangekomen sloten nog wat rechtstreek gereden spelers aan om het elftal compleet te maken. Nog even het club gebouw beledigd (over een maand gaat die plat en komt er een prachtig nieuw complex) en toen richting de kleedkamers. Eenmaal omgekleed kwamen de eerst Nitaanse toeschouwers al het terrein op. Fietsy fietsy Van Barneveld was ook van de partij, mooi om te zien dat de vader van Danny uit of thuis vaak toeschouwer is. Ook kwam Kees L het terrein op nog eerder als z’n eigen zoon Roy (Aangezien dit een Langelaar is zal Cees dit wel weer door de vingers zien). Op het veld was nog een wedstrijd bezig onder leiding van een vrouwelijke scheids. Toen maar de pannakooi van de jeugd betreden om onze warming up te doen. Opmerkelijk was dat een jeugd speler van Victoria dezelfde oefeningen als ons deed. Sommige dachten dat het Bastiaan was maar die liep netjes bij ons in het rijtje. Maar het is toch mooi om te zien dat we als Nita 3 een voorbeeld functie hebben.

Toen we het veld op mochten bedacht Victoria zich ineens dat ze ook nog een scheids nodig hadden die middag. De vrouwelijke scheids werd een grote som geld geboden en een gratis middag in de kantine als ze er nog eens 90 minuten wilden aanplakken. Na diverse schattingen kwam het er op neer dat als je Cornelis zijn leeftijd deelt door 2 was de leeftijd van de scheids. Na de opstelling kwamen we erachter waarom Cees te laat was. Aangezien de echte aanvoerder die 2x getraind had wissel stond. Ongelofelijk de meesten trainen 1 keer en sommige helemaal niet, het leek erop dat Richard gestraft werd omdat hij dus 2x getraind had.  Opmerkelijk was ook dat in de wandelgangen 90 minuten belooft waren aan een Langelaar die we nog niet op een trainingsavond gezien hebben. Ik snap wel dat je dan wat later aanwezig bent om dit allemaal uit te denken.

We weten van ons zelf dat we ons aanpassen aan de tegenstander, victoria staat 2e van onderen dus dan weet u ook dit wordt een moeizame pot. We begonnen dus ook erg slap en er was weinig beweging in het veld. Binnen 10 minuten brak victoria zelfs door en de spits schoot tegen het zijnet. Gelukkig voor Nita wilde de spits zijn eigen doelsaldo wat opkrikken waardoor hij z’n medespeler op de 5 meterlijn vergat die de bal er werkelijk in had kunnen blazen. Ook Remco V moest er nog een keer een redding brengen om niet op een 1-0 achterstand te komen. Waarschijnlijk had hij goed geluisterd naar assistent trainer Remco B, die op z’n Cruijffs hem ingefluisterd had dat hij er altijd 1 minder moest doorlaten dan dat wij zouden scoren. Na 25 minuten gaf Jay een voorzet en wist Roy met een snoekduik koppend op 0-1 op het scorebord te zetten. Cees die inmiddels al z’n wissels had laten warmlopen kon opgelucht adem halen. Bijna was de Berger-Langelaar strijd Nita 3 fataal geworden. Na 30 minuten bracht hij de aanvoerder en de andere 2 wissels in het veld om het voor het meegereisde publiek ook wat aantrekkelijker te maken. En dat werd het ook, met de ingebrachte Martijn prins begon Nita meer het spel te maken. Victoria was het even kwijt en Nita wist via Roy de 0-2 te maken. Vroeger in de jeugd haalde Kees L als leider dan een klein handzaam boekje uit z’n broekzak en schreef dan op zijn knie de doelpunten maker op, de assist en de wedstijd minuut. Nu is die tijd allang achterhaald dus viste kees de smartphone uit de broekzak en tikte 0-2 doelpunt Roy en verstuurde dit naar Marjan. Als je nu een meeting of andere bezigheid op het werk hebt geen probleem, het wordt een eentonig stuk.

In de rust nog wat bij gepraat en was het wel duidelijk dat de 3 punten in de tas naar Nitaello moesten. Tim die nog moest werken werd afgelost door Frank om zo de wedstrijd vol te maken. Victoria begon vel aan de tweede helft om nog wat te kunnen forceren. Maar Nita stond ijzer sterk te verdedigen en wist al snel na rust de score uit te breiden naar 0-3. Het was weer Roy die het net deed bollen. Het spel ging wat op en neer en uiteindelijk wist de spits van Victoria listig weg te draaien en de 1-3 langs Remco te schieten. Victoria kreeg nog enkele kansen maar Nita wist de stand te behouden. Mike die op school een 9,5 voor wiskunde had begon aan een optelsom. Een paar flinke duwen van de spits in de gehele wedstrijd begonnen aan hem te knagen. In het duel erna gaf Mike hem een beuk zodat de spits binnen 1 seconde het kunstgras raakte. Mike veegde voor de show nog even aan zijn schouder zodat het net leek of het een echte schouderduw was. De scheids floot voor een vrije trap en daar had iedereen wel vrede mee. Overigens mijn complimenten aan de vrouwelijke scheids die goed haar mannetje stond(of mag je dat ook al niet meer zeggen?). Als je de jongste bent van iedereen op het veld en dan een wedstrijd kan leiden is een compliment waard. Moet ik ook toegeven dan Victoria een rustig en beleefd team hadden die ook op achterstand geen gekke overtredingen maakte. En doordat beide teams niet of nauwelijks praten tegen de scheids was het een zeer sportieve wedstrijd.  Na 80 minuten kreeg Nita een vrije trap en werd de bal in de 16 meter geschoten. U raad het al, Roy zetten zijn hoofd er tegen en de 1-4 werd een feit. Heerlijk 1-4 en dan 4 keer Roy, geweldige prestatie! Roy die overal dwars doorheen gaat om te kunnen scoren of de bal te veroveren schijnt ook al een opvolger te hebben. De jongste telg van Jeroen, die zaterdag middag ruzie had met het keuken kastje. En gaatje in z’n voorhoofd verder maar hij liep lachend en al mompelt weg. Nu is die 1,5 dus is er weinig van te verstaan maar volgens Steffie kwam het erop neer dat hij zei: de volgende keer ben je van mij!

Aankomede zaterdag spelen we op Nitanello tegen Sch44 uit Harmelen. Dus wees welkom en moedig ons aan.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!