NiTA 3 heeft titelkansen nog steeds in eigen hand! - o.s.v. NiTA

NiTA 3 heeft titelkansen nog steeds in eigen hand!

NiTA 3 heeft titelkansen nog steeds in eigen hand!

Nita 3

2 - 3

SCH '44 4

... (e.d.)

Competitie

5e klasse 13

Datum

5 november 2022 15:00

Scheidsrechter

W. Middelkoop

Accommodatie

Sportpark Nita
Doude van Troostwijkstr 2 A
3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

 “Nita 3 liep met het hoofd in de wolken en vergeet naar eigen kunnen te spelen”, had ook de titel van dit verslag kunnen zijn. Of: “Nita maakt het zichzelf na 1 minuut spelen onnodig veel te moeilijk”. Maar laten we het positief houden. De interim assistent van coach Dick Helm Luckien, te weten Dirk CP Kuyt gaf het voor de wedstrijd nog aan. “Als jullie niet scoren dan gaan jullie helaas mee in het spel van de tegenstander” om door te gaan met “het lijkt een onmogelijke opdracht voor jullie maar zorg is een keer voor de 0 achterin”. “Ik kan vandaag zelf het goede voorbeeld niet geven dus jullie zullen het moeten doen met alleen mijn aanwijzingen”, zo ging CP door. Nou daar ging het laatste beetje zelfvertrouwen down the drain. Al zullen velen deze teksten niet gehoord hebben want iedereen was naarstig op zoek naar zijn eigen rugnummer tussen de stapel met natte shirts. “Ik betaal al voor de shirts en dan moet ik ze ook nog is 2x in 1 week wassen. Dat uithangen doen jullie maar lekker zelf” zou Dirk KillBill Abels hebben gezegd. Onduidelijk is overigens of CP nog de startende middenvelders en aanvallers van dienst heeft benoemd of dat de eerste 11 omgeklede spelers maar aan de wedstrijd zijn gestart. 

Het was een drukke week wat betreft ap verkeer op de Nita 3 ap. Aspirant interim plaatsvervangend assistent adjunct voorzitter boetepot commissie Rudi Bassie Völler is zo druk met het ‘constateren’ van onjuistheden dat de boetes aan alle kanten binnenstromen. Er zou door Bassie niet eens meer worden gedroomd van een weekend Ibiza, hij schijnt het zaterdagavond zelfs te hebben gehad over het kopen van een appartement op het eiland!

Linksback George Splinter Cox deed nog van zich spreken door het motto van wijlen Fernando Ricksen als lijfspreuk ten uitvoering te brengen. “Ik hoef niet vaak naar een opstootje toe te rennen, vaak ben ik er namelijk zelf bij betrokken”. Je zou verwachten dat misschien wel ons meest gelouterde speler na al die jaren voetbalervaring zijn team niet onnodig in de steek zou dreigen te laten, maar na o.a. Argon uit vorig seizoen pompte de adrenaline, testosteron en Cola door de aderen van Naald. Wanneer je door je wimpers keek had het niet veel verschil met een stare down tussen Verhoeven en een willekeurige opponent. De technische staf van dienst greep daadkrachtig in door volkomen terecht direct wisselend in te grijpen. Zelfbenoemd aanvoerder Danny Pussy Post zag de bui ook al hangen en leek heel onopvallend naar de overkant van het veld te vluchten. Ondanks dat die band natuurlijk om de bovenarm van de ingebrachte speler thuishoort werd op aangeven van de ingebrachte speler zelf besloten om gezien de achterstand die op dat moment op het scorebord stond om de band maar tijdelijk om de bovenarm van de zelfbenoemd aanvoerder te laten zitten. Hierover een discussie voeren en het hele veld overbruggen zou onnodig tijd kosten en lijkt onbegonnen werk. Overigens is naar verluid ons aspirant interim plaatsvervangend assistent adjunct voorzitter boetepot commissie na de wedstrijd nog naar de scheidsrechter toegelopen of hij voor ‘de stare down’ niet een (onnodige) gele kaart kon noteren, dat is immers beter voor de KNVB, de boetepot en daarmee zijn eigen aankoopplannen op Ibiza. 

Nita begon uitstekend aan de wedstrijd. Na goed doorjagen van Baldanseres en als ik het mij goed herinner Walid Stofzuiger Ould-Chikh had Richario Binkie Zivkovic de 1-0 voor bijna leeg doel op de schoen. De bewoners van de M. van Zantenstraat kunnen u verzekeren, vol op de schoen nam hij de bal zeker! Het verzoek aan Jacob Meloen Mulenga is of hij of een van zijn buren de bal uit zijn tuin binnenkort weer wil terugbrengen naar Nita. Na vijf goede minuten daalde het niveau van Nita (zoals CP al had voorspeld). SCH leek een paar keer dreigend via de vreselijk snelle buitenspelers te kunnen counteren maar eigenlijk werd SCH niet echt gevaarlijk. Het schijnt dat Alex Mighty Mike Bangura in zijn ooghoek een defensieve wissel zag klaarstaan. “Ik zat lekker in de wedstrijd en wilde er niet uit” zou Mike bij zichzelf hebben gedacht. Bij een lange bal van SCH zou Mike hebben geroepen dat mandekker Robin De Nieuwe Naald vd Meer deze moest wegkoppen. Op het moment dat Pussy jr aanzette om te springen zag Mike zijn kans schoon en deelde hij een elleboogstoot uit aan zijn teamgenoot. Vol op de neus! “Zo, mag ik nu blijven staan?” zou hij aan derde interim assistent trainer Ruud Chubby Hesp hebben gevraagd. Marcel droop met een bloedneus af. Benieuwd of dit een gevolg krijgt op de training maandag… Het schijnt dat Pussy jr een dag later in eerste instantie toegang tot Het Kikkerfort zou zijn ontzegd. “Alsof de opponent van de stare down met Splinter kwam binnenwandelen” zou de eerste reactie van de dienstdoende medewerker zijn geweest. Na contact met Nita zou Marcel alsnog toegang tot het zwembad zijn verleend zodat hij naar eigen zeggen zijn “broodnodige herstel” kon aanvangen. De eerste helft eindigde met een schot op het doel van SCH waarbij 21 spelers het doelpunt eigenlijk al bijna telden, dat was dan buiten Calvin Sappie Macintosh gerekend. Hij blokte het schot van een Nitaan op de doellijn van SCH waardoor 0-0 toch nog op het scorebord bleef staan. “ik wilde de bal verlengen en zo zelf de 1-0 op mijn naam krijgen” zou hij hebben gezegd.

In de rust de donderspeech die CP overduidelijk voor de wedstrijd al wilde houden maar toen luisterde er niemand. Vermoedelijk had hij deze tekst uit zijn hoofd geleerd want de speech begon met het opnoemen van de basisopstelling. “Ik heb dit thuis vanaf donderdagavond al geoefend en de tekst moet toch uit mijn systeem” zou CP nadien in Helm zijn oor hebben gefluisterd. Zelfs Lenn zou de tekst inmiddels kunnen dromen. 

De tweede helft ging verder waar de eerste eindigde. Nita iets sterker, (te) weinig gevaarlijk en SCH loerde met 2 veel te snelle buitenspelers op een counter. Uit de eerste de beste counter kwam SCH op 0-1. Men vroeg zich af of keeper Robbin Hansie Hansie Ruiter de voorgaande 50 minuten überhaupt al een bal met zijn handen heeft hoeven pakken. Los van dat Hans aan deze tegengoal niets kon doen, gewoon een goede counter van SCH en daarmee slecht verdedigd door Nita gezien we hiervoor waren gewaarschuwd. Nita kwam niet veel later op 1-1 via een goede gevaarlijk indraaiende bal van Baldanseres welke door SCH zelf of goalgetter Binkie over de lijn werd gewerkt. Na slecht defensief ingrijpen kwam SCH toch wederom onverdiend op 1-2 en even later ook nog 1-3. Vlak voor tijd maakt Bassie nog de 2-3 na een assist van Ralf Freaky Flower Seuntjens maar helaas was er nog te weinig tijd om de gelijkmaker te scoren. Nita verliest met 2-3. Nita 3 had denk ik toch wel recht op een puntje en begint volgende week met een rekenkundige achterstand van 3 punten tegen de koploper.Eigenlijk was de enige die zijn niveau haalde rechtsbuiten Jasin Bullit Asehnoun. Gezien hij reeds een keer Man of the Match is geweest en het wedstrijdresultaat niet positief is hebben we deze week geen MotM maar krijgt ‘De Kogel’ van Nita 3 wel de complimenten en een schouderklopje! Hij zette zijn schouders eronder en zorgde voor offensieve dreiging. Was bewegelijk, bleef tot het einde doorgaan en leverde wederom een assist af! Na de wedstrijd beweerde Baldanseres naar verluid dat hij dit jaar al 19 assists heeft gegeven en 3x heeft gescoord. Voor de snelle rekenaars, dat zouden dan minimaal 22 goals zijn voor Nita. Opmerkelijk dat we er volgens de KNVB pas 21 hebben gescoord. Waarop Jay zou hebben aangegeven dat hij ook assists op zichzelf geeft. Voorlopig moeten we het ni ieder geval zonder Jay doen. Namens het hele team kan ik denk ik wel stellen dat we hopen op een spoedig herstel! Al lijkt het voor enkelen nog onduidelijk wat er precies zou moeten gebeuren komende weken.

CP merkte heel terecht op dat veel spelers met hun hoofd al bij volgende week waren, de thuiswedstrijd tegen de koploper Montfoort. Wat een ieder zichzelf dan zal realiseren zijn de woorden van (voormalig?) commissaris van de KNVB: Bekijk deze woorden

Volgende week thuis rond lunchtijd tegen de koploper. De wedstrijd tegen SCH toont aan dat we de support van onze supporters dan kneiterhard nodig zullen hebben. Wij hopen dan ook op een kolkend Nitanello!

Deuk

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!