Messi volgt voorbeeld Naald - o.s.v. NiTA

Messi volgt voorbeeld Naald

Messi volgt voorbeeld Naald

Nita 3

5 - 1

Meern De 8

... (e.d.)
Cees Langelaar (penalty)
Roy Langelaar (omhaal)

Competitie

5e klasse 13

Datum

26 november 2022 10:00

Scheidsrechter

J. N. Klees

Accommodatie

Sportpark Nita
Doude van Troostwijkstr 2 A
3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

Na een weekje rust mocht Nita 3 zaterdag weer het eigen kunstgras op voor een thuiswedstrijd tegen De Meern die op de ranglijst met 1 punt minder direct onder Nita 3 stond. Wederom een 6-punten wedstrijd voor Nita in de ongemeen spannende subtop van de 5e klasse! Nita nam deze wedstrijd heel serieus en doordat alle keepers zich geblesseerd af hadden gemeld was Hans Stijn van Breukelen gelukkig bereid om de plaats onder de lat in te nemen. Heerlijk voetballen met een keeper die de ballen met gemak met beide benen over 30 meter neerlegt waar hij wil. Dit op 1 bal na, maar hiervan werd na afloop geconcludeerd dat dit eigenlijk een onjuiste looplijn was van linksbuiten Sjaak Wiwa Zwart. Dank voor het invallen Stijn! Daarnaast werden de invallers Jan Edgar Wouters en Rinus Lange Israel uit de hoge hoed getoverd. Al heeft Erwin Ali B Koeman naar verluid al meermaals het verzoek ingediend om Edgar lid te maken van Nita 3. “Dan hoef ik niet meer al zijn boetes te betalen” zou Stofzuiger hebben gezegd. “Edgar kijkt volgens mij bewust elke keer op zijn telefoon in de kleedkamer. En de verdediging veroorzaakt veel te veel tegengoals, ik loop financieel helemaal leeg aan de boetepot omdat ik Edgar zogenaamd zou hebben uitgenodigd” aldus de klagende Stofzuiger. Bij de andereinvaller JC bestaat er enige twijfel of hij wel als invaller kan worden beschouwd. Hij zou immers lid zijn van Nita 3, daarmee ook de boetepot en zichzelf al hebben aangemeld voor het teamuitje. Maar het vermoeden bestaat dat niemand de verdediger heeft gezegd dat er op maandagavond doorgaans een training plaatsvind. “Je zag het zaterdag, ik heb geen training nodig” zou JC zelf hebben gezegd. “Ik ga 3x mee naar voren en hierbij scoren we 2x waarbij ik in eerste instantie zelf nog het goede voorbeeld moet geven ook” aldus de lichtelijk naast zijn schoenen lopende inwoner vanWoerden. Die daarna doorging met “Als ik nog een keer zin heb om mee te doen dan kan Rinus Helm Michels mij beter gewoon gelijk als spits opstellen. Zo moeilijk lijkt mij dat aanvallen helemaal niet. Bovendien is het feitelijk zo, en nu moeten jullie even goed opletten wat ik zeg, dat ik nog nooit niet heb gescoord als ik als aanvaller ben ingebracht vanaf de bank. Maar ja, dat soort feitelijkheden ziet niet iedereen.” Op dat moment werd er ingegrepen want JC begon steeds meer wartaal uit te slaan.

 

De wedstrijd begon met een door Rinus Helm Michels en zijn assistenten Ronald CP Koeman en Gerrie Pussy Muhrentactisch zeer sluw uitgedacht plan. “We zetten 3 figuurlijke zwaargewichten en 1 met heel veel lengte op de bank. Dan is het een half uur volhouden, het jeugdige De Meern een beetje laten uitrazen zeg maar. En dan na een half uur brengen we 2 figuurlijke zwaargewichten en 1 invaller met heel veel lengte in en klappen we er overheen” zou Helm hebben voorspeld vanaf zijn praatstoel. En zo geschiedde. U heeft hierboven al gelezen dat JC betrokken was bij de 1-0 na ruim een half uur spelen. Zonder iets af te willen doen aan de mislukte voorzet die door een verdediger van De Meern onhandig tot 1-0 werd gepromoveerd wel de credits naar JC gezien zijn actie met de bal. Het schijnt overigens dat JC in de rust al aan Naald vroeg om de topscorerslijst op de website bij te werken met zijn naam. De ruststand was in ieder geval 1-0 voor Nita.

 

In de rust nam interim assistent coach Danny Baldanseres Blind al boerend onder het genot van zijn vermoedelijk vierde blikje Red-Bull van die ochtend plaats op de praatstoel van Helm. “Jullie moeten hier overheen klappen, we zouden veel beter moeten zijn. Tot zover mijn advies over de wedstrijd” aldus de geopereerde buitenspeler van Nita. Daarna werden er nog verscheidene dieettips uitgewisseld tussen Baldanseres en Ronald CP Koeman maar laten we die intern houden. Helm ging verder met zijn masterplan en wisselde Berry MightyMike van Aerle voor Adri Pussy jr van Tiggelen. Pussy jr gaf aan dat dit vooraf zo met hem was doorgesproken zodat hij kerstbomen kon gaan rooien. Deze zijn vanaf volgende week namelijk weer te koop aan de Bosdijk. Met kluit of zonder kluit maar beslist geen nepperds aldus De Nieuwe Naald. Dit medium is natuurlijk niet bedoeld voor (sluik) reclame maar een buitenkansje om familie business aan te prijzen hoef je ook niet onbenut te laten. Als laatste werd de doelpuntendroogte bij onze spits nog even onder de aandacht gebracht door de natuurlijke aanvoerder van Nita 3. Al 3 weken niet gescoord, eenieder voelde het aan Binkie knagen. Dat Roy ook 3 weken niet aanwezig is geweest doet hier niets aan af.

 

Nita ging de 2e helft verder met goed voetballen zoals het ook het laatste kwartier van de eerst helft deed. Nog steeds conform plan van onze Grote Leider Helm. Naald scoorde de 2-0, waarover later meer. Vervolgens gooide Marco Binkievan Basten alle schroom van zich af door de 3-0 te scoren. Even later brak Roy door de laatste lijn van De Meern heen enwerd hij getackeld in het strafschopgebied. CP scoorde de strafschop op onverwachte wijze, 4-0! Ik schrijf ‘op onverwachte wijze’ omdat CP geheel tegen zijn eigen gebruik in en tot verbazing van 3 verdedigers een hoek koos en het vanaf de middenlijn leek alsof hij niet met ogen dicht schoot. Een goed ingeschoten strafschop resulteerde in ieder geval in 4-0! Het slotstuk van Nita kant kwam van Binkie Richarlisondoor met een technisch gave (halve?) omhaal de 5-0 bijna dwars door de touwen te schieten. Wellicht bent u bekend met bijvoorbeeld de DISC persoonlijkheidstest? Een test waarbij je mensen in 4 kleuren kunt indelen en elke kleur zijn eigen benadering, eigenschappen en kwaliteiten heeft. Als natuurlijk aanvoerder pas je dit ook (on)bewust toe om je teamgenoten zo optimaal mogelijk te motiveren. Spits Binkie is daarbij een figuurlijk open boek en gevoelsmatig eenvoudig te prikkelen. Zie als voorbeelden Maarssen uit en CSW thuis (beide hattrick Roy) eerder dit seizoen en nu zaterdag weer een aantal goals. De goals vloeien rijkelijk wanneer zijn teamgenoot en stiekem misschien toch ook wel een beetje als zijn grote voorbeeld de natuurlijke aanvoerder Roy op de juiste manier prikkelt.

 

De laatste minuten leek de pijp leeg bij Nita en begon De Meern grote druk op het Nita doel uit te oefenen. Het Masterplan van trainer Helm werkte tot 80-85 minuten uitstekend. Tijd voor wat extra conditie werk. “Als ik trainer zou zijn dan zou ik jullie maandag extra laten lopen, want ik hoef dan zelf niet mee te lopen” zou Chubby later op de middag naar verluid hebben gezegd. In de aller laatste seconde scoorde De Meern op een manier zoals ze nooit meer zullen doen het komende decennium nog een goal via binnenkant paal waardoor de eindstand uiteindelijk 5-1 voor Nita werd. Weer niet de nul in defensief opzicht is wat dan toch een beetje blijft hangen. Maar overall gezien denk ik een goed Nita, geheel conform plan van Helm. Benieuwd wat hij voor volgende week bedenkt…

 

Man of the Match was natuurlijk Lionel Naald Messi. De man die het goede voorbeeld gaf aan de Argentijnse spits voor later op de avond. Splinter sneed vanaf de rechter flank naar binnen met de bal aan een figuurlijk touwtje bij zijn voeten. 1, 2, 3 tegenstanders werden eenvoudig omspeeld, een vierde werd op snelheid na een lichaamsschijnbeweging in de luren gelegd. Met het strafschopgebied in zicht besloot Splinter om tussen 2 verdedigers door te snellen om vervolgens met zijn linker voet vanaf de rand van het strafschopgebied en vanuit de draai werkelijk verwoestend uit te halen. De bal scheerde over het natte kunstgras en leek met de meter meer snelheid te krijgen. De keeper van De Meern dook nog wel maar toen de bal de voet van Naald verliet voelde je de bevrijdende 2-0 aankomen. Bij vader Abramovich, zijn teamgenoten en naar verluid ook bij Naald zelf is tot op de dag van vandaag onduidelijk wat nou Naald zijn sterke en zwakke been is. “Op dat gebied heeft Sneijder wellicht wat van mij weg. Volgende week moeten we toevallig uit spelen bij DHSC, dan kan ik hem misschien wel is vragen of hij zijn tweebenigheid van mij heeft afgekeken” aldus Naald. “Het is dat ik geen Argentijns bloed in mijn familie heb, anders had Lionel in Qatar op de bank gezeten” zou Naald zondagochtend tegen de Argentijnse media hebben gezegd.

 

Volgende week uit om 16.00 uur bij DHSC. Een avond wedstrijd. Zelfbenoemd aanvoerder Pussy heeft reeds aangegeven afwezig te zijn, benieuwd hoe coach Helm dit oplost met het oog op de aanvoerdersband. Het schijnt dat De Nieuwe Naald al zenuwachtig is, “zal ik dan eindelijk mijn broer op mogen volgen als aanvoerder?!”. CP schijnt toen Richard stond te douchen te zijn betrapt toen hij in de voetbaltas van Pussy aan het zoeken was, “Even controleren of de band wel in de algemene tas met kleding zit”. Naald en Wuppie schijnen aan te hebben gegeven die druk niet aan te kunnen, “de band zakt dubbelgeslagen nog van onze bovenarm af”. Stofzuiger heeft aangegeven die band helemaal niet te willen, “in mijn ogen is iemand anders een overduidelijke natuurlijke aanvoerder voor dit team, al heeft hij voor die rol dat lapje stof eigenlijk helemaal niet nodig”. Het schijnt dat Helm overweegt om zichzelf op te stellen, “al loop ik dan eigenlijk alleen maar voor mijn teamgenoten in de weg”. Menig teamgenoot zou zich overigens anoniem bij het standpunt van Stofzuiger aan hebben gesloten maar om geen onnodig onrust te willen veroorzaken zich nog even gedeisd houden in afwachting van Helm zijn besluit volgende week. Hoe dit afloopt kunt u zelf zien volgende week om 16.00 uur in Utrecht of anders leest u het hier wellicht…

 

Deuk

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!