3 Musketiers spreken wijze woorden - o.s.v. NiTA

3 Musketiers spreken wijze woorden

3 Musketiers spreken wijze woorden

Nita 3

2 - 1

DHSC 7

... (schot)

Competitie

5e klasse 13

Datum

20 mei 2023 15:00

Scheidsrechter

H. Reuvekamp

Accommodatie

Sportpark Nita
Doude van Troostwijkstr 2 A
3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

Daar was die dan, de laatste wedstrijd van het seizoen. En daar is die dan: de zomerstop! Deze zomerstop is gelijk goed ingeluid met een fantastisch verzorgde BBQ door elektra- en cateringbedrijf Vossestein. Laten we het er op houden dat Nita 3 gezamenlijk al minstens enkele kilo’s is gegroeid gezien Ramon Vossie Beuk en zijn assistent Robert De Nieuwe Naald Kranenborg op een varken per persoon hadden gerekend. Om 2 uur in de nacht schijnt er nog steeds varken van de BBQ af te zijn gekomen. De BBQ werd gelijk gebruikt om een fysiek aanwezige en daarnaast een andere digitaal gelouterde naam binnen het roemrijke verleden van Nita vast te leggen voor volgend seizoen. Onduidelijk is of de contractafwikkeling binnen hun huidige team reeds is afgewikkeld dus kunnen we hier discreet als we zijn geen namen noemen. Er kan wel gemeld worden dat rugnummer 7 speciaal schijnt te zijn vrijgemaakt ten faveure van de relatief wat oudere en ervarene aanwinst en dat er door de transfer van de andere aanwinst een vacature is ontstaan voor de trainerspositie binnen Nita 2.

De week begon natuurlijk met het nieuws dat de toch wel vaste invaller Luka Edgar Modric Nita gaat verlaten om te gaan voetballen in een lager elftal bij De Meern. Wat mij als eerste te binnen schiet: kun je überhaupt ergens nog lager voetballen dan bij Nita 3!? Maargoed… Geruchten deden de ronde dat zelfbenoemd aanvoerder Thomas Pussy Müller zou overwegen om Edgar te volgen zodat de tandem die zij vormen op het middenveld zou blijven bestaan. Tot op heden is onduidelijk of dit gerucht de ronde deed omdat De Meern Ellie had beloofd dat hij ook daar een band op zijn eigen shirt mocht naaien.

Nu heeft u in deze onzin verslagen die veelvuldig naar eigen inzicht kunnen worden geïnterpreteerd meermaals iets kunnen lezen over de aanvoerdersband binnen Nita 3. Om maar gelijk man en paard te noemen: deze verslagen zijn niet als propaganda van ondergetekende bedoeld! In de verslagen is getracht geen specifieke naam te noemen van de natuurlijke voorman van Nita 3, slechts ruime omschrijvingen waar ondergetekende toevalligerwijs aan voldoet maar altijd naar eigen inzicht dienen te worden geïnterpreteerd. Er is getracht veelvuldig de visie van de meerderheid van het publiek en teamgenoten te ventileren. Dit geheel op neutrale en geheel naar eigen geïnterpreteerde waarheid zonder zogenaamde ‘2e agenda’. Opmerkelijk dat fans van Nita 3 dit klakkeloos als waarheid aannemen.

Dan heb je binnen Nita 3 de zogenaamde ‘3 musketiers’, bestaande uit Bastian Ali B Schweinsteiger, Oliver Pad Kahn en hun voorman Oliver Naaibeer Bierhoff. Die laatste schijnt bij sommige wellicht bekend te zijn van de uitspraak “ik ben geen boete aannaaier, ik zie mijzelf meer als alert”. Of wellicht kent u hem van de uitspraak “ik zie mijzelf als het ideale verlengstuk en het 2e paar ogen van boetepot beheerder Clarence Helm Seedorf”. De musketiers hadden uitgepakt met enkele spandoeken waarin ze de toch wel vaste invaller Edgar Xavi en zelfbenoemd aanvoerder Andres Pussy Iniesta bedankten voor hun vele defensieve arbeid en balonderscheppingen de laatste jaren. Een gewaardeerd tandem op het middenveld lijkt na vele jaren uiteen te vallen. Daarnaast (ik zou haast zeggen: wederom) een signaal waarin de 3 musketiers en toch wel toonaangevende namen binnen Nita 3 hun overduidelijke voorkeur uitspraken voor een andere aanvoerder door middel van een 4e spandoek. Nogmaals, dit is geen stemmingmakerij, slechts een aanstipping van wat een ieder hoort of ziet. Inhoudelijk mooi om te vermelden is dat Pussy en Edgar een publiekswissel kregen en met een denkbeeldige erehaag van het veld gingen om na afloop met alle fans en spandoeken op de foto te gaan.

De wedstrijd nog even zo kort mogelijk samengevat. DHSC begon de wedstrijd sterker dan Nita maar om nou te zeggen dat ze terecht op een 1-0 voorsprong kwamen is misschien ook wel wat overdreven. Toch kwam DHSC (overigens niet binnen 30 seconde) op een 1-0 voorsprong via een perfect uitgemeten voorzet die net over de Nita verdediging heen viel en knap werd binnengekopt. Nita nam daarna het heft in handen en kwam vlak voor rust verdiend op gelijke hoogte na goed en in voetbal jargon ‘hoog druk zetten’ door de linkerflank van Nita. Daarbij pakte Dusan CP Tadic de bal bij de cornervlag af, gaf hij direct strak voor en kwam de verdwaalde mandekker Nathan Lange Ake als een volleerd spits fantastisch bij de 1e paal voor de keeper en zijn man om leep binnen te kunnen koppen. 1-1 was de ruststand.

De tweede helft was eigenlijk volledig voor Nita. De aanvallen werden aaneen geregen en defensief had Nita de zaken perfect onder controle. De bevrijdende 2-1 viel halverwege de tweede helft na goed doorkomen van de andere centrale verdediger en tropische verrassing Gerard Denny Pique. Helaas kon Nita de score niet verder uitbreiden. Nita 3 bleef hard werken, Igor Splinter Paixao streed voor elke bal, Ryan DJ Escargot was niet van de bal te krijgen op het middenveld en Gregory Mighty Mike vd Wiel was weer ouderwets ballen aan het afpakken en offensieve rushes eruit aan het gooien. Dit alles met de altijd aanspeelbare en fysiek ijzersterke Erling Binkie Haaland. Nita 3 sluit het seizoen in stijl af met een verdiende 3 punter!

We sluiten het seizoen af met een bedankje aan alle succes-, eenmalige- en vaste supporters dit seizoen! Het deed Nita 3 zichtbaar goed de vele aanmoedigingen afgelopen zaterdag. Wij rekenen dan ook op jullie support het volledige volgende seizoen in onze hernieuwde strijd om de titel van het seizoen 23-24. Ook bij de mindere zonnige dagen hopen wij op jullie support!

Man of the Season is de man die het in de ‘wedstrijd’verslagen vaak toch wel voor zijn kiezen krijgt gezien zijn vastgenaaide aanvoerdersband maar wekelijks op zaterdag voorop in de strijd gaat en het hart van het team is. Vele balonderscheppingen, duelkracht, positieve coaching, humor en vriendelijkheid buiten het veld en vermeldenswaardig veel doelgerichte acties voor een defensieve middenvelder. Waarbij je Ellie toch eigenlijk wel tekort doet wanneer je hem omschrijft als defensieve middenvelder, onder begeleiding van een ervaren, coachende en natuurlijk leider een linie achter hem is Pussy misschien wel uitgegroeid tot box-to-box middenvelder. Om daarmee aan alle transfergeruchten een einde te maken, ondanks het vertrek van Edgar heeft Pussy besloten er nog een jaar aan vast te knopen bij Nita 3!

Tot volgend seizoen!

Captain Deuk

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!