DIT IS EEN RISICO!! - o.s.v. NiTA

DIT IS EEN RISICO!!

DIT IS EEN RISICO!!

Nita 3

0 - 2

Victoria 4

Competitie

5e klasse 13

Datum

18 maart 2023 14:15

Scheidsrechter

R.W. Vossestein

Accommodatie

Sportpark Nita
Doude van Troostwijkstr 2 A
3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

Een kort wedstrijdverslag want ik kan u verzekeren dat typen met 9 vingers blijkt lastiger dan het lijkt.

Nita 3 is bezig aan een vrije val op de ranglijst. Van titelkandidaat tot degradatiekandidaat in 5 wedstrijden (verliezen). Hoe kan het verkeren in de voetballerij!? Een deel van het publiek wat afgelopen zaterdag aanwezig was bij de wedstrijd scandeerden dan ook veelvuldig de naam van een andere aanvoerder. Benieuwd wanneer de Technische Staf in deze kwestie (eindelijk) de juiste conclusies trekt… Al had de nederlaag deze zaterdag daar niets mee van doen volgens de Technische Staf in de persoon van Dwight Helm Lodeweges. Je weet hoe het kan verkeren in de voetballerij, niet presteren is wegwezen. Overigens deed onze zelfbenoemd aanvoerder dit laatste dan ook al snel gedurende de derde helft… De hoop voor Nita 3 zou dan ook zijn gevestigd op de rentree van de naar verluid door velen gedroomd aanvoerder en natuurlijk leider van dit team. Hij zou sinds lange tijd weer zijn eerste speelminuten hebben gemaakt, hopelijk volgende week meer!

Nita 3 begon de wedstrijd zoals inmiddels gebruikelijk, binnen 1 minuut en zonder een bal te hebben aangeraakt kwamen we 1-0 achter. Binnen 10 minuten viel daar ook de 2-0 voor Victoria. Eigenlijk is de wedstrijd kort samen te vatten door: Victoria krijgt 1,5 kans over de hele wedstrijd en scoort gelijk 2 keer. Nita is sterker, voetbalt beter maar heeft moeite om een krachtige vuist te maken en daadwerkelijk goede en uitgespeelde kansen te creëren. Nita had minimaal recht op een punt, eigenlijk misschien zelfs wel 3. Zelfs toen er achterin zeeën aan ruimte werd weggegeven door Nita 3 om een aansluitingstreffer te forceren kon Victoria niet gevaarlijk worden. Dit laatste grotendeels door de als enige goed spelende Nitaan Matthijs Like Mike De Ligt, onderdeel van het duo met Dmitry Chubby Vegas. Tot zover de wedstrijd, nu over naar de zaken die relevant zijn om te vermelden.

Dan nog even terug naar vorige week: de uitwedstrijd bij Viod. Middenvelder David Helm Beckham zou hier op fenomenale wijze een doelpunt hebben gescoord voor Nita. Gezien hij zelf heeft verzaakt door geen wedstrijdverslag te schrijven en CP hier ongetwijfeld een boete aan verbind hierbij voor de thuisblijvers alsnog een reproductie van dit buitenmenselijke doelpunt. Helm krijgt de bal op randje strafschopgebied voor zijn linker been, bij de meeste bekend als Helm zijn rechter buitenkant schoen. Een samba beweging zoals alleen Helm dit kan, soepel in de heupjes, gevolgd door een zo mogelijk nog soepelere lichaamsschijnbeweging, blik naar de verre hoek en de keeper vliegt al naar die verre hoek. Let wel, op de moment moet Helm de bal met zijn rechterbuitenkant nog steeds raken. Vernuftig schiet Helm met ouderwets effect de bal stijf in de kruising in de korte hoek, de verdediging volkomen kansloos latend. Een wereldgoal zo zouden verscheidene aanwezigen hebben laten weten! Helaas onvoldoende om punten mee te nemen naar Nita maar voldoende om Helm al ruim een week naast zijn rechter voetbalschoen te laten lopen.

Tegen Victoria werd Helm ingebracht op de nr 6 positie, Helm Alvarez noemt hij zichzelf daar naar verluid mee. Het wil vanaf die positie wel is voorkomen dat het elftal kantelt en je op een backpositie uitkomt wanneer jouw man op het middenveld door een verdediger is overgenomen. Zo ook in de tweede helft tegen Victoria. “Dit is een risico, dit is een risico!!” zou Helm naar verluid als klein speenvarkentje vanaf de linksback hebben geroepen. Onduidelijk is of hij hiermee op zichzelf of op zijn tegenstander doelde want hij won het defensieve duel glansrijk en pakte de bal keurig af.

Man of the Match is the Hugh Hefner van de provincie Utrecht, de Abdi Nageeye uit Broekland, de Herman Maier van de Franse pistes en de Rafael Nadal van tennisclub Breukelen. Dit gaat natuurlijk over Andy Freaky Flower vd Meijde! Vroeger in de jeugd mochten er aan het einde van de training doorgaans twee man om de beurt iemand kiezen voor in hun team bij de afsluitende partijvorm. Bij Nita 3 gebeurd dit op een andere manier maar feit is dat iedereen als eerste Freaky zou kiezen wanneer hij zelf zaterdag fit aan de aftrap wil verschijnen. De man die leeft met het motto ‘een willekeurig lichaamsdeel van de tegenstander aantikken in de buurt van de bal beschouw ik ook als de bal spelen’. De man die evenals Caroline, van de monsterzege met de BBB deze week zijn eigen 3 letterige afkorting heeft: MMM. Mister Marathon-Man! Naar verluid afgelopen weekend nog op hoogtestage geweest voor extra rode bloedlichaampjes, over 2 weken schijnt hij namelijk een aanval te doen op het Nederlands Record halve marathon en het parcours in Praag lijkt hem daar ideaal voor! De man ook die menig teamuitje zo kon aanschuiven voor het zondag ochtend ontbijt, discreet als we zijn laten we in het midden wat zich over het algemeen de uren voorafgaand aan het ontbijt allemaal heeft afgespeeld.

Volgende week rond het middag uur een uitwedstrijd bij SCH. Van de heenwedstrijd weet ik nog dat SCH 2 veel te snelle buitenspelers heeft. Komt u dus gerust op de brommer naar Harmelen, wellicht handig om de beide aanvallers van SCH bij te kunnen houden!

Deuk

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!