Hulp uit onverwachte hoek - o.s.v. NiTA

Hulp uit onverwachte hoek

Hulp uit onverwachte hoek

Nita 3

2 - 4

Argon 8

Cees Langelaar (penalty)

Competitie

5e klasse 13

Datum

4 maart 2023 10:00

Scheidsrechter

R.W. Vossestein

Accommodatie

Sportpark Nita
Doude van Troostwijkstr 2 A
3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

Bij afwezigheid van Deuk, die nu niet meer geblesseerd is maar op vakantie, en de nieuwe Naald, die wel geblesseerd is maar niet aanwezig mocht zijn, is het dit keer aan een ander om het wedstrijdverslag te schrijven. Voor mij is dit niet helemaal onbekend terrein omdat ik vorig seizoen al eens een wedstrijdverslag over de aanvoerder heb geschreven. Ondanks dat hij dit eigenlijk iedere wedstrijd verdient zal ik dat dit keer achterwege laten. Ik noemde bewust wedstrijd, want op de training schittert hij vaak in afwezigheid.

Voor de wedstrijd tegen Argon stonden er 8 spelers op aanwezig in de teamy app. Nu hoor ik jullie denken, er zijn toch 22 spelende leden? Dat klopt, maar door de overvolle ziekenboeg, vakanties of andere plannen is de technische staf tegenwoordig al blij wanneer er 10 van de 22 man bij zijn. Gelukkig wilde Hans wel komen wanneer er oppas voor zijn dochter geregeld kon worden. Geen idee wie er op wie past maar volgens Hans was er niemand anders dan Bassie bereid om op zijn dochter te letten. Net als Hans zou Hof er eigenlijk ook niet bij zijn. Hof is geblesseerd maar vrijdagavond was hij ineens fit genoeg om erbij te zijn. Of dit een boete is weten we nooit zeker aangezien Cees wel vaker vreemde boetes uitdeelt die niet op de boetelijst staan. De administrateur van de boetepot heeft er een dagtaak aan maar dat weerhoudt hem er niet van om alles netjes te noteren.

Uit de kaartenbak met vaste oproepers waren de Lama, beter bekent als agent Paddo, en Mike Fokker bereid om ons te komen versterken.
Daarna is stad en land afgebeld voor nog minimaal 1 extra versterking en uiteindelijk bracht de buurtapp van onze aanvoerder uitkomst. Rico Hoogendoorn wilde maar wat graag het mooie groen-witte tenue van OSV Nita dragen. Hij vond het echter wel een beetje spannend waardoor hij alleen mee wilde doen als ook Wilbert van Zutphen mee zou doen.

Het is algemeen bekend dat Rico en Wilbert bij vv Kockengen spelen. De oudere lezers zullen hier wel van schrikken dat Rico en Wilbert zomaar de clubkleuren van OSV Nita gaan verdedigen. Waar is de rivaliteit gebleven? Vroeger werd je als nitaan met pek en veren uit de COOP gejaagd vlak voor de derby Kockengen-Nita, er werden doelpalen gekleurd, middenstippen verwijderd, clubhuizen bestikkerd, stro in de kleedkamer, het tunneltje beklad en stront op de middenstip. Tegenwoordig helpen ze elkaar uit de brand bij een tekort aan spelers…

Het zal er wel mee te maken hebben dat Kockengen ver is weggegleden. Het 1e speelt degradatievoetbal 4e klasse en het 2e komt uit in de 4e klasse reserve. Dat is 2 klassen lager dan het 2e van Nita. Rico en Wilbert, bedankt voor het meedoen maar hopelijk wordt medelijden met Kockengen snel weer ingeruild voor rivaliteit!

Dan nu de wedstrijd.
Over de 1e helft kunnen we kort zijn. De wedstrijd begon zoals we wel vaker zien bij Nita 3. We incasseren een snelle tegengoal. De goal viel zelfs zo snel dat Bassie de goal had gemist omdat zijn oppas hem nog niet naar zijn zitplaats had gebracht. Daarna is het een gelijkwaardige wedstrijd waarbij Nita meer de bal heeft maar niet heel veel creëert. Argon was met de snelle spelers voorin wel gevaarlijk vanuit de counter. Dit zorgde ervoor dat Argon ook de 0-2 kon binnentikken. Nita had voor rust nog wel een hele grote kans op de aansluitingstreffer. Vanuit een aanval vanaf links werd de bal laag voorgegeven rond de 5 meterlijn op onze inlopende captain maar deze mogelijkheid was niet aan hem besteed.

Na de rust verwacht je een scherp Nita maar de lijn van de 1e helft werd nog even doorgetrokken. Door gepruts in de opbouw krijgt Argon wederom de kans tot een counter en ook deze is raak waardoor de stand 0-3 is.

Na wat kreten zoals "nu wij weer", "tandje erbij" en "het kan nog" van de aanvoerder gingen we voorzichtig op zoek naar een doelpunt. Het duurde niet lang voordat Cees de bal kreeg rond de 16 meter die de bal aannam en doorspeelde op Jay. Jay dacht niet na en haalde vol overtuiging uit vanaf de linkerkant van de goal. Iedereen zag de bal voorlangs gaan maar gelukkig ging de bal via een tegenstander alsnog het doel in, 1-3!

Voordat we ook maar konden geloven in de aansluitingstreffer werd er door de scheidsrechter naar de penaltystip gewezen. Mike Fokker verdedigde heel nonchalant en probeerde dit te corrigeerde met een tackle op de bal maar volgens de scheidsrechter was dit zo nonchalant dat het wegens onsportief gedrag een penalty waard zou zijn.

Het schijnt dat Reinald Vossestein de reputatie van de familienaam probeert te herstellen door alle discutabele beslissingen van Ome Pim uit het verleden te compenseren. Pim Vossestein, alias Penalty Pim, heeft geen verdere introductie nodig. Zijn persoonlijke hoogtepunt uit zijn scheidsrechters carrière is het kampioenschap van Nita 2 in seizoen 2014-2015. Zonder mij was Nita 2 nooit kampioen geworden roept Pim nog met enige regelmaat in de kantine.

Terug naar de wedstrijd, de penalty wordt genomen en de bal wordt richting de linker benedenhoek geschoten. Hans gaat dezelfde hoek in en houdt de bal tegen! Dit is ook meteen het extra zetje dat Nita nodig heeft. We zetten Argon vast op eigen helft en proberen de aansluitingstreffer te forceren en dat lukt vrij snel. Weer is het Reinald Vossestein die een penalty geeft. In tegenstelling tot de vorige penalty is het dit keer een terechte penalty omdat de bal met de arm wordt gespeeld binnen de 16 meter. Penalty Rein kan niet anders dan de bal op de stip te leggen. Cees schiet de bal overtuigend tegen de touwen, 2-3! Argon komt er bijna niet meer uit en Nita blijft op zoek naar doelpunten. In de laatste minuten van de wedstrijd volgen nog 2 grote kansen. De 1e kans is voor Helm die via een één-tweetje met Cees de bal van net buiten de 16 meter aan de verkeerde kant van de paal plaatst. Daarna is het Helm die een bal vanaf de rechterkant over de verdeling legt in de loop van Cees. Cees, die bekend staat om zijn harde uithaal, probeerde de bal dit keer met gevoel over de keeper heen te wippen. Deze inzet ging jammer genoeg zo in de handen van de uitkomende keeper. Dit hadden we kunnen weten want wipjes met gevoel schijnt niet 1 van zijn specialiteiten te zijn.

Omdat Nita er alles aan deed om de gelijkmaker te maken werd er achterin nog meer ruimte weggegeven. Hierdoor kon Argon nog een keer toeslaan in de omschakeling, 2-4. Direct hierna was de wedstrijd afgelopen.

Namens onze aanvoerder is de Man-of-the match deze wedstrijd iemand die in het hele verslag nog niet is genoemd. Op geen foutje te betrappen. Zijn tegenstander uit de wedstijd gespeeld maar ook niet veel aan de bal geweest. Het is dat hij gezien is in de kleedkamer want anders hadden we niet geweten dat hij had meegedaan. Normaal word je met deze prestatie geen Man-of the-match maar in zijn geval is dit een stijgende lijn omdat dit zijn 1e wedstrijd is in dit seizoen waarbij hij niet betrokken is bij een opstootje of een potje natrappen. Splinter, geniet van dit compliment van de captain en trek die lijn door!Rico, Wilbert, Mike en Harm bedankt voor het meedoen.

Mocht je de vele filmpjes en foto’s van Rico en Wilbert in een Nita shirt die de ronde gaan op Twitter, Facebook, Instagram en Wattsapp hebben gemist, hierbij een foto van een stralende Rico net na zijn debuut!

WhatsApp_Image_2023-03-06_at_10.46.24.jpeg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!