NiTA 3 weer met beide benen op de grond - o.s.v. NiTA

NiTA 3 weer met beide benen op de grond

NiTA 3 weer met beide benen op de grond

Nita 3

1 - 5

Montfoort S.V.'19 4

Competitie

5e klasse 13

Datum

12 november 2022 12:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Nita
Doude van Troostwijkstr 2 A
3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

Na de verrassende nederlaag vorige week mocht Nita 3 vandaag aantreden tegen koploper Montfoort. Een 6-punten wedstrijd en een zogenaamde ‘do-or-die’ wedstrijd wanneer we naar de titelaspiraties van Nita 3 kijken. Nou ik kan u verzekeren, binnen een kwartier na de aftrap stond de platte kar alweer op Marktplaats. Het schijnt dat de huidige eigenaar Davy Splinter Klaasen na de wedstrijd nog de kleedkamer van Montfoort in is gelopen om te kijken of ze de platte kar niet gelijk mee konden nemen voor een zacht prijsje.

 

De wedstrijd begon zeer ongelukkig aan de kant van Nita. Binnen een floep en een scheet stond het 0-1 voor koploper Montfoort. En niet heel veel later ook 0-2. Kort samengevat enalle goede bedoelingen van Nita ten spijt: Montfoort kreeg zaterdag 4 kansen, scoorde 5 keer en keeper Stanley ChubbyMenzo had bij alle doelpogingen geen schijn van kans. “Volgende week zoeken jullie het maar zelf uit, als de tegenstander zo met scherp schiet blijf ik lekker thuis. Als ik niet eens een bal hoef tegen te houden is er voor mij ook geen lol aan” aldus onze keeper. Toeschouwer Jan Hansie HansieJongbloed zag zijn kans schoon om aan te geven dat hij volgende week gewoon van de partij is!

 

We kunnen er een lang verhaal van maken maar Montfoort was duidelijk een maatje te groot voor Nita 3. Weinig zwakke plekken in het team, spelers die moeiteloos het spel over de breedte van het veld verplaatsen en een super effectieve voorhoede. Montfoort nam de 3 punten volledig terecht mee naar huis. Je zou je bijna af kunnen vragen wat dit team in de 5e klasse doet, maar de complimenten voor Montfoort zijn op de plaats. Einduitslag was dan ook 1-5 en de goal aan Nita zijde werd wederom gemaakt door Steven Bassie Bergwijn.

Na de wedstrijd kregen de gebroeders Langelaar het verbaal met elkaar aan de stok over het wisselbeleid bij het elftal. De krullen vlogen daarbij in het rond. Nagels, krabben, alles kwam er bij kijken. Het ging van “Je speelt baasje”, “je denk niet na”, “je luistert niet”, “dat is iemand anders zijn fout en beslist niet mijne”, “Robin beschouw ik als mijn enige broer als je zo doorgaat” tot “Ik denk er serieus over na om mij te bekeren tot een Berger”. Onduidelijk is wie nou wat heeft gezegd maar de emotie spatte er van af! Met wanneer je door de vuur spuwende ogen heen keek uiteindelijk enkel goede intenties en winnaarsmentaliteit zoals je van een Langelaar gewend bent! Een weekje rust om de emotie te laten dalen, laten we blij zijn dat het nog geen Kerst is anders kon het wel is een gedeeld feest over 2 dagen verspreid worden voor de beide broeders. Binnen de aanvoerders familie ging het een stuk gemoedelijker, al had dit er wellicht mee te maken hebben dat een van de 2 (of 3?) al bardienst had…


Evenals vorige week geen Man of the Match gezien het negatieve resultaat. Wel positieve woorden voor de dit seizoen over het algemeen sterk spelende rechtsback Jorge MightyMike Sanchez. Hard werken, duels winnen, ballen afpakken,(veel) bier halen, opstomen over de rechter vleugel engezelligheid tijdens de derde helft zijn zomaar enkele omschrijven die bij Mike passen. Dit gecombineerd met een positieve instelling en een fanatisme die zelfs doorsijpelt bij door omstandigheden geannuleerde (donderdagavond)training maken Mike tot een zeer gewaardeerd teamgenoot! Meest opvallende aan dit verhaal is dat Mike voorheen op zaterdag wel eens niet vooruit te branden leek, waar een ieder het verband met de voorgaande avond zag (of rook wanneer je in Mike zijn bierwalm buurt kwam). Sinds Nita 3 er een vaste supporter bij heeft blijft Mike maar gaan als de brandweer onder de luidde aanmoedigingen van Emma! “Ik wil niet dat Mike alleen maar Fifa of ander Playstation spel speelt thuis, laat hem maar een beetje rennen” zou Emma hebben gezegd. Wellicht kan Emma als nieuwste aanwinst van het Nita dames team de rest van het team ook aanmoedigen zodat we dan wel weer kunnen winnen!?

Nu een weekje rust. Maandag naar verluid een straftraining van Ricardo Cor Moniz. Dan nog 3 weken op rij tot de winterstop waar het fysiek van de gemiddelde teamgenoot van Nita 3 hard aan toe lijkt te zijn!

Deuk

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!