Hij is links! - o.s.v. NiTA

Hij is links!

Hij is links!

Nita 3

0 - 1

EDO (U) 8

Competitie

5e klasse 13

Datum

29 april 2023 14:30

Scheidsrechter

J. de Bruin

Accommodatie

Sportpark Nita
Doude van Troostwijkstr 2 A
3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

Na een aantal weken niet te hebben gevoetbald mocht Nita 3 het eigen kunstgras op om (in verliespunten) koploper Edo te ontvangen. Met een aantal nieuwe gezichten in de kleedkamer had Nita 3 een relatief zware selectie en maakte het een ogenschijnlijke fysieke groei in omvang door van jewelste en dat kwam ook tot uiting in het veld. Laten we het er op houden dat het ouderwetse ‘met de eigen kont in de goal’ verdedigen niet paste tussen de beide doelpalen. Het daardoor compact spelende Nita hield Edo lang en verdienstelijk op een gelijke stand. Onder aanvoering van de letterlijk voorop in de strijd gaande en altijd aanspeelbare targetman Bryan Binkie Brobbey trachtte Nita een aantal keer gevaarlijk te counteren. Maar goed, we hebben het hier nu al over de wedstrijd terwijl er veel relevantere zaken zijn om te vermelden! “Voetbal is de belangrijkste bijzaak” heeft er iemand wel is gezegd.

Zoals velen weten hanteert boetepot beheerder Gerrit Helm Zalm de door hem eenzijdig opgestelde regels binnen Nita 3 met strakke hand en is zijn administratie 24/7 actueel en bereikbaar om tikkies uit te sturen. Dit alles doet hij met hulp van zijn interim assistent adjunct boetepot beheerders Sigrid Bassie Kaag, Dagobert CP Duck en Mr. Frank Splinter Visser die leven met het motto “hoe meer we anderen kan naaien, hoe meer budget voor het tactische trainingsweekend wat aankomend weekend gaat plaatsvinden”. Komend weekend gaat het namelijk plaatsvinden: de reden waarom sommige lid zijn van Nita 3. Thuis verkoopt men dit weekend veelvuldig als tactische en conditionele training inclusief overnachting voor meer diepgang maar een ieder begrijpt natuurlijk dat dit een team buildings activiteit gaat worden om de laatste 2 wedstrijden van het seizoen te kunnen vlammen en tot mooie overwinningen te kunnen reiken. Er zal in het altijd gezellige Emmeloord vanzelfsprekend veel vocht worden genuttigd met voedingsstoffen tbv het herstel van alle inspanningen. Nu zult u denken: lees ik dat nou goed!? Emmeloord! Ja echt, volgens Sunnery Pad (nieuwe bijnaam uit betrouwbare bron) James en Ryan Ali B Marciano is Emmeloord de party hoofdstad van de Noordoostpolder. Althans dit lijkt de bestemming te zijn waar de organiserende ‘3 musketiers’ ons heen sturen. Het argument van een actief en sportief trainingsweekend lijkt hiermee overigens alleen maar overtuigender voor het thuisfront…

Dan nog even terugkomen op de boetepot, deze is goed gespekt afgelopen zaterdag:

  • 1 tegen goal afkomstig van een linkervoet (daarover later meer…)
  • Telefoon in de kleedkamer
  • Wedstrijdpolo niet aandoen na de wedstrijd
  • Kleding (pet) vergeten in de kleedkamer
  • (te laat) afmelden (voor het team uitje trainingsweekend)

 

Bij elkaar lijkt dit een slordige € 20. U zult verwachten dat dit niet van 1 persoon afkomstig kan zijn. Toch is niets minder waar. We zullen hier geen namen noemen maar de niet geheel objectieve boetes-doorgeven-aan-Helm-commissie zal hier wel weer een familie korting toepassen.

Dan nog even de bijzaak/wedstrijd. Nita lag zoals gezegd met de kont rond het strafschopgebied. Ideaal voor de defensieve invallers Gernot Zonnebank Trauer, Marco De Zaag Materazzi en Orkan Kakkie Kokcu. Nita trachtte te counteren maar kon geen 100% kansen creëren. Daartegenover stond het vele balbezit van Edo wat enkele dreigende momenten opleverde maar keeper Maarten Chubby Stekelenburg hield zijn doel overtuigend schoon. Wie zijn broek niet schoon hield was onze rechtsbuiten. Totaal onnodig besloot Badr Naalie een-op-een duw en trek duel buiten de lijnen tegen een vent met grotere bovenarmen dan Splinter zijn 2 bovenbenen bij elkaar. Gelukkig liep dit met een sisser af. “Ik wilde de boel even op scherp zetten. Die vent van Edo mag dan 2x zo groot zijn maar ik kan veel harder wegrennen dan hij”. Zou David Splinter Silva naar verluid tegen de media hebben gezegd.

De ruststand was een voor Nita verdienstelijke 0-0.

In de tweede helft begon het tekort aan conditie, wedstrijdritme en achter de bal aan lopen Nita op te breken. Toch werd Edo niet extreem gevaarlijk. Uiteindelijk scoorde de rechtsbuiten na matig defensief ingrijpen met zijn linkervoet (omdat zijn rechtervoet sterk werd verdedigd) vanaf een meter of 20 de 1-0 in de korte hoek. Edo begon daarna in het spel tijd te rekken en de overtredingen werden gemener. De scheidsrechter besloot 2x goed in te grepen en 2 verschillende spelers van Edo geel te geven waardoor Nita enkele minuten zelfs tegen 9 man mocht voetballen. Helaas resulteerde dit niet in een toch wel enigszins tegen de verhoudingen in zijnde gelijkmaker. Uiteindelijk werd dit onze zelfbenoemd aanvoerder te veel, die overigens tot inkeer is gekomen en de band eindelijk lijkt te hebben afgegeven. Het jammere daarvan is weer dat de familie Langelaar om onverklaarbare redenen denkt recht te hebben op het dragen van de band terwijl het toch een algemeen bekende wet bij Nita is dat als er (familie van) een Berger in het veld of langs de lijn staat, hij of zij ten alle tijden aanvoerder is! Maar goed, we waren gebleven bij de gele kaart die Edson Pussy Alvarez ontving. Onduidelijk was waarom hij de prent ontving maar via de achterkamertjes in Zeist schijnt bekend te zijn geworden dat de KNVB de kaart als ‘onnodig praten tegen de scheidsrechter’ lijkt te hebben genoteerd. Gezien de bovengenoemde familie vete zal de niet objectieve boetes-doorgeven-aan-Helm-commissie hier ongetwijfeld een boete aan koppelen.

Rest mij nog de Man of the Match te benoemen. Dit was natuurlijk onze keepert van dienst: Michel Chubby Vorm. “Je hoeft geen wedstrijdritme te hebben om goed te kunnen keepen” zou Chubby naar verluid tegen de media hebben gezegd. “Wedstrijdritme in een competitie wedstrijd voor een keeper is voor mij net als een dansvloer op zaterdagavond na enkele biertjes, je hoeft geen ritme gevoel te hebben om te kunnen shinen”. Aldus de betrouwbare en gezellige sluitpost.

Volgende week de benoemde zware training in Emmeloord. Dan nog 2 wedstrijden en daarna kunnen we weer lekker uitbuiken en BBQ’en om ergens in september weer fit en uitgerust op het veld te kunnen verschijnen.

Deuk

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!