Teleurstellende wedstrijd eindigt in tweede driepunter

DESTO 3

6e klasse 22

7 maart 2020 12:00

Onbekend

Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd waren vandaag aanwezig: mooi weer, goed kunstgrasveld en twee enthousiaste teams die zin hadden in een potje voetbal. Na afloop kon worden geconcludeerd dat er in het veld te veel randzaken zich voordeden, waardoor de toeschouwers een vervelende wedstrijd kregen voorgeschoteld.

Mark werd al vroeg in de eerste helft diep gestuurd en stevende alleen op het doel af. Hij koos er voor om de keeper te omspelen en zo de bal in het lege doel te schuiven. Mark kreeg daar alleen niet de kans toe: de rechtsbuiten werd hard onderuit gehaald. Een rode kaart voor de doeldekker en een vrije trap vlak voor het strafschopgebied was het besluit. Dit buitenkansje leverde overigens voor NiTA niet de voorsprong op. Met elf tegen tien kabbelde de wedstrijd voort. Vlak na dit incident stuurde Jay Rick alleen op de wisselkeeper af, maar nu wel met doeltreffend succes: met een bekeken schot schoot hij NiTA op voorsprong. Vervolgens kreeg DESTO, na commentaar op de leiding, een gele kaart waardoor er eventjes tegen negen man werd gespeeld. Complimenten voor de uitploeg die ondanks het ondertal toch een aantal keer gevaar konden stichten. De voorsprong was bij theetijd ternauwernood veiliggesteld: 1-0.

In de kleedkamer werd NiTA wakker geschud dat het na de rust een stuk verzorgder en scherper moest. Met weer elf tegen tien begon de tweede helft. Het spel was van beide kanten iets verzorgder en dat resulteerde tot een levensgrote kans op de gelijkmaker. De bal werd gevaarlijk ingebracht, via een kopbal van de aanvoerder kwam de bal terecht bij de spits van DESTO, die voor een leeg doel kon inschieten. Door een wonder ging de bal niet in het doel. NiTA ging in een te laag tempo toch langzaam richting het doel van DESTO. Na een inzet van onder meer Jay, kwam de bal voor de voeten van Bas, die op kleine afstand van het doel simpel de verlossende 2-0 maakte! Het verzet van de oranjehemden was gebroken. Na weer commentaar op de leiding vond de scheidsrechter het genoeg en stuurde de spits met geel naar de kant. Onderweg naar de dug-out werd er weer wat geroepen door deze zelfde speler waardoor hij zijn tweede gele kaart ontving. DESTO moest met nog ruim 20 minuten te spelen door met negen man. NiTA speelde dit uiteraard simpel uit waarbij de derde en laatste goal ook nog viel: assistkoning Jay gaf de bal strak en laag voor, via Olivier en de keeper kwam de bal bij Jayson, die geen seconde nadacht en simpel de 3-0 binnenschoot.

Conclusie: een tegenvallende wedstrijd, maar toch drie hele belangrijke punten voor de strijd onderin het klassement. Ondanks deze overwinning staat NiTA nog wel onderaan na het verrassende gelijkspel van UVV 2 tegen het sterke Hertha 4. Volgende week een enorm lastige uitwedstrijd tegen koploper CSW 6. In Wilnis wordt er om 13:30 afgetrapt. Tot dan!?