Zaterdag is de mooiste dag van de week. Voer voor psychologen

Zaterdag is de mooiste dag van de week. Voer voor psychologen

Nita 45+1

5 - 4

Pancratius Rksv 45+1

Competitie

Veteranen beker poulefase Groep 2 08

Datum

18 september 2021 14:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Nita
Doude van Troostwijkstr 2 A
3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

Zaterdag de 18e was het een topdag op Nitanello. 4 wedstrijden moesten er plaatsvinden dus u begrijpt dat de voorbereidingen dan ook al zaterdagsochtend vroeg begonnen. Uw schrijver moest er toevallig ook even zijn en dan zie in de nevel op het veld in een schraal morgenzonnetje al Jan de Bruin lopen om de gaten in de hoeken van het veld te voorzien van hoekvlaggen [vandaar ook de naam]. binnen in het Draaipunt staat de eerste pot koffie al te pruttelen. Dat is de ware aard van een verenigingsman. Nu zult u over de andere wedstrijden als die van de Veteranen wel verslagen lezen op deze site want het doet me heel erg goed dat de site gevuld wordt met fantastische overzichten van de gespeelde wedstrijden. Ik beperk me uiteraard alleen tot de Veteranen want daar hoor ik tenslotte bij, alleen lag het zaterdag iets anders maar daarover later meer [clifhangeralarm!!!!]

Het bekeravontuur van de Veteranen ging deze zaterdag verder met een wedstrijd op Nitanello op primetime, tegen Pancratius Rksv uit Badhoevedorp, onder de rook van Schiphol wat later ook wel weer veel verklaarde. Na een gelijkspel tegen Sporting Martinus, een papieren overwinning in Aalsmeer was een overwinning noodzakelijk om door te bekeren in dit miljoenenbal, maar dan waren we nog afhankelijk van de andere wedstrijd tussen bovengenoemde teams. Opstellingenmaker Reinald had weer vele noten te kraken want door verschillende afwezigen moest alles weer uit de kast gehaald worden. Er zijn, door de hoogintensiteitsvoorbereiding, best wel wat blessures ontstaan, daarbij is Joop zijn huis een klein beetje aan het verbouwen, ik geloof dat hij alleen de palen laat zitten, de rest wordt vernieuwd. Jan B. is kortgeleden 50 geworden dus die is met een ouderenreis naar de andere kant van de wereld. Dus ja…… dan moet er weer een beroep worden gedaan op onze vrienden van onze buurvereniging FC Breukelen [ wat zal de sportwedhouder van Stichtse Vecht, als die er tenminste nog wel zit, zich gelukkig voelen dat de verenigingen elkaar helpen] Ton Witteman, Jelle de Graad en Roland Wiegmans, onwijs bedankt weer voor jullie inbreng. De wedstrijd stond onder leiding van Gerard W. die zijn vakantie op offerde om te fluiten. De wedstrijd liep gelijk op en het scoreverloop dus ook. Jan den H. scoorde de eerste goal voor Nita daarna een van de broers Koekoek er nog één maar Pancratius deed dat 3 keer dus gingen we de rust in met een 2-3 achterstand. Na een donderspeech en de rentree van Jan van S. [blij dat je weer terug bent] waren het weer de gebroeders die 3x scoorden en Pancratius deed dat maar één keer dus dan is het aan de rekenwonders onder ons wat het geworden is. Nu waren er enkele spelers van de tegenstanders die waarschijnlijk iets te veel van de dampen van Schiphol hadden opsnuift want het spel werd wat onvriendelijker. Met name werd Brend daarvan het slachtoffer, ik moet wel eerlijk zeggen dat ik geen hoor en wederhoor heb gedaan, maar het kwam zover dat zwager Jan, die van de eerste goal, even een rekening ging vereffenen d.m.v. een zaag. Scheidsrechter Gerard kon niets anders dan te fluiten en op zijn Flexa kleurenwaaier de donkerste kleur rood op te zoeken en die te tonen. Zo eindigende Nita de wedsstrijd met 10 man. De ballotage commissie zal deze week nog samen komen om een sanctie tegen deze speler uit te spreken. Na de wedstrijd was het teletekst opzoeken om te kijken of het bekeravontuur nog een vervolg krijgt. Als u niets meer over bekerwedstrijden leest dit seizoen dan zijn we uitgeschakeld.

Cliffhanger, u zult zich wel afvragen, waarom wordt het jong en aanstormend talent dan niet opgesteld als er helemaal niemand is? Ik zal het uitleggen; opstellingmaker Reinald had de tegenstander geanalyseerd en had gezien dat ze veel de hoge bal speelden en als antwoord daarop had hij het jong en aanstormend talent bij garagebedrijf Vossestein opgesteld om daar de hoge ballen te vangen. Nu krijgt uw schrijver vaak informatie over de wedstrijd van dit fenomenaal, maar slecht uit de verf komend, talent dus vandaar dat ik niet weet of Henk of Brend heeft gescoord. Neem van mij aan dat het in ieder geval een rooie was. Na de wedstrijd in de coolingdown periode, die best wel lang duurde, nog een staaltje van samenwerking die de sportwedhouder rooie konen zal bezorgen want die bar werd bediend door dames van wie de roots toch duidelijk in Breukelen liggen. Ans en Jacqueline bedankt voor het voorzien van het noodzakelijke vocht.

WhatsApp_Image_2021-09-19_at_12.17.10.jpeg

Volgende week zijn we door de KNVB niet ingeroosterd voor een wedstrijd maar dat kan ook een sanctie voor het wangedrag van een niet nader te benoemen speler zijn. [Jan bedankt] De week daarop gaan we de competitie beginnen met een uitwedstrijd tegen VVZ’49 uit Soest, het cluppie waar Niels is grootgebracht.

Greetz Punk

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!